Dry Needling

 

Dry needling is needling volgens westerse neuro-anatomische en fysiologische principes en berust niet op een 'energie concept', zoals de klassieke acupunctuur.

Verschillende malen wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt, met een acupunctuurnaald, op en rond een triggerpoint. Dry Needling gebruikt een 'droge' (dry) naald en er wordt dus geen vloeistof in de spier geïnjecteerd. Het inbrengen van het naaldje is bijna gevoelloos. Het gevolg van het aan-prikken van de spier geeft een langdurige ontspanning van deze spier. Dit zorgt voor pijnvermindering en ver-betert direct de beweeglijkheid.

 

Voor wie?
Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier die ook pijn op afstand veroorzaakt. De fysio-therapeut zoekt naar deze plaatsen omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten. Triggerpoints kunnen ontstaan door:

  • een "trauma" bv verzwikking of verrekking
  • langdurige overbelasting bv arm, schouder of nek
  • langdurige onderbelasting (bv na gips)
  • een verkeerde houdingstandafwijking van de voeten of een beenlengteverschil
  • psychologische factoren zoals emotionele stress

 

Meer informatie of een afspraak maken? 
Deze effectieve methode behoort ook tot de therapeutische mogelijkheden van 
fysiotherapeut Paul van Lith op De Wedren. Dry needling is een onderdeel van de normale fysiotherapeutische behandeling en zal niet extra in rekening worden gebracht. 

Folder Dry Needling

Tel.: 024-3222754
Mail: p.vanlith@mcno-fysiodewedren.nl