Praktijkfolder  november 2015

 

Algemeen

In deze folder willen wij u graag informeren over een aantal belangrijke zaken van  onze praktijk. De praktijk is gevestigd over 2 lokaties binnen Nijmegen Oost. Het team van Fysiotherapie De Wedren/MCNO bestaat uit (gespecialiseerde) fysiotherapeuten, trainers, yogadocenten en ondersteunende medewerkers zoals administratie en facilitair. Daarnaast bieden wij opleidingsplaatsen aan, aan studenten fysiotherapie van de HAN en SOMT bekkenfysiotherapie als ook stagiaires Sport- en Bewegings Educatie HAN. Voor meer informatie over onze praktijk en specialisaties verwijzen wij u graag naar onze  website: www.mcno-fysiodewedren.nl

 

Team

Fem VerhoevenPraktijkhoudster, (Neurorevalidatie) fysiotherapeut,          FysioSportconsultant,  medical taping, medische fitness, senior fit
Lambert MakaayPraktijkhouder,  (Manueel-)fysiotherapeut, specialisatie Cranio- fasciale (CMD) therapie (en sport, medical taping
Astrid Verweij              Fysiotherapeut, McKenzie/Mulligantherapie, medical taping
Paul van Lith                Fysiotherapeut, Dry-needling, medical taping, acupuncturist
Suzan Spijkerman       Bekkenfysiotherapeut, docent ZwangerFit en Pelvifit, Pilates
Mieke van den DungenBekkenfysiotherapeut, sexuologe
Merian Sluiter              Fysiotherapeut, specialisatie Oncologie, Oedeemtherapeut
Elvira Nouwens            Fysiotherapeut, Gezondheidswetenschapper, Mulligantherapie, kwaliteitsmedewerker
Zana Kaplan        Fysiotherapeut,Manueel therapeut i.o
Raymond Huber          Personal trainer, Voedings– & gewichtsconsulent, masseur, medische fitness, sportgroepen, Pilates
Chris van Gemert        Administratief medewerker
Mariska HovestadAdministratief medewerker
Wendy Mulders   Administratief medewerker
Inge Coenen                 Fitnesstrainer , Psychomotorisch therapeut
Kim Peters        Fitnesstrainer
Erdem KayaFitnesstrainer
Bram SluiterFitnesstrainer
Andrea Burgers  Facilitair schoonmaak
Bob van de Weide      Facilitair onderhoud

               

Afspraak maken

Afspraken kunt u bij ons aan de balie maken,  telefonisch of via het formulier op de website. U kunt bij ons terecht zowel met als zonder  doorverwijzing van uw (huis-) arts. Tijdens uw eerste afspraak wordt zo goed mogelijk in kaart gebracht wat uw klacht is en wat de behandelopties zijn. Hiervoor vindt  er vrijwel altijd een lichamelijk onderzoek plaats. Afspraken welke niet uiterlijk 24 uur van te voren worden af gezegd, worden niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar en zullen apart bij u in rekening worden gebracht.

 

Vergoeding

Indien u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft afgesloten worden (een deel van ) de kosten voor de behandeling vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Indien u geen aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten ontvangt u van ons maandelijks een factuur voor de kosten van uw behandeling.

 

DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)

Voor het maken van een afspraak hoeft u geen verwijzing van de huisarts te hebben. U kunt rechtstreeks een afspraak maken. Uitsluitend wanneer er sprake is van behandeling aan huis of wanneer u in aanmerking komt voor langdurige fysiotherapie  is een verwijzing van uw (huis-)arts verplicht. Komt u zonder verwijzing dan zal de fysiotherapeut tijdens de eerste afspraak beoordelen of uw klacht fysiotherapeutisch behandeld kan worden (screening). Komt uw klacht  in aanmerking voor fysiotherapie dan vindt hierna de verdere intake en het lichamelijk onderzoek plaats.

 

Openingstijden

Op  onze beide praktijklocaties kunt u voor behandeling terecht op

maandag van 8.00 u tot 19.00 u en dinsdag t/m vrijdag van 8.00 u tot 18.00 u. 

De administratie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 u tot 12.30 u. Buiten deze tijden kunt u een boodschap achterlaten op ons antwoordapparaat.

 

Tarieven Fysiotherapie 2017

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten dienen wij de rekening voor uw behandeling rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. In de andere gevallen ontvangt u van ons een factuur. Ook wanneer uw zorgverzekeraar de kosten voor behandeling niet (meer) vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering ontvangt u van ons voor deze limiet-overschrijdende behandelingen maandelijks  van ons een factuur welke u rechtstreeks aan ons dient te voldoen. Voor onze geldende tarieven verwijzen wij u naar onze website; Tarieven 2017

 

Kwaliteit

Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het KNGF. Daarnaast is onze praktijk in het bezit van het HKZ-kwaliteitskeurmerk.

 

Fys’ Optima praktijk

Sinds 2009 is onze organisatie aangesloten bij het netwerk van Fys’ Optima praktijken. Het is een landelijk georganiseerd netwerk met ruim 300 deelnemende praktijken. Als FysOptimapraktijk voeren  wij een actieve revalidatie als leidraad in de behandeling. Als patiënt van MCNO Fysio De Wedren heeft u dan ook de mogelijkheid om, in het kader van uw herstel en tegen geringe kosten, deel te nemen aan onze medische fitness en revalidatietrainingen. Revalidatietraining is een door uw fysiotherapeut opgesteld trainingsprogramma dat zich richt op het verhogen van bijvoorbeeld kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, etc. Met behulp van kracht– en cardioapparatuur werkt u zelf aan uw herstel. Hierdoor wordt uw belastbaarheid verbeterd en uw herstel sneller bereikt. Uw fysiotherapeut kan u daarover informeren.

 

Overige Sport en Beweegmogelijkheden & Yoga

Naast Fysiotherapie kunt u bij ons ook terecht voor diverse  trainingen.  Voor specifieke patiëntcategorieën hebben wij trainingen op maat  ( Leefstijlgroep ,Oncologiegroepen).

Voor zwangeren is er Zwangerfit (pre- en postnataal) en Pelvifit

Naast (medische) fitness bieden wij; Pilates,  Bodymix, Circuittraining, Basic Bootcamp, Seniorfit en Yoga  (hatha-yoga).

 

Waarneming

Om ervoor te zorgen dat uw behandelproces niet verstoord wordt, nemen collega’s binnen de praktijk voor elkaar waar tijdens vakantieperioden, studieverlof of ziekteverzuim.

Wanneer door omstandigheden een fysiotherapeut voor langere tijd afwezig is, wordt in overleg met u naar een passende oplossing gezocht. Mogelijk wordt een therapeut van buiten den praktijk ingeschakeld om uw behandeling over te nemen.

 

Huisregels

● Bij trainingsactiviteiten in de zaal is een eigen handdoek verplicht  ● Wij verwachten van u dat u uw persoonlijke hygiëne in acht neemt ● De praktijk stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal van uw eigendommen ● Binnen de praktijk mag niet gerookt worden . ●Het is niet toegestaan met buitenschoenen de zaal te betreden.

 

Klachten

Wij doen er alles aan wat in ons vermogen ligt om u optimaal te behandelen en zich thuis te voelen in onze praktijk. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of een klacht willen indienen dan kunt u een klachtenformulier invullen. Deze is verkrijgbaar bij de administratie. Klachten kunt u ook melden bij:

● De Wedren, Fem Verhoeven, 024-3222754,  f.verhoeven@mcno-fysiodewedren.nl

● MCNO, Lambert Makaay 024-3606912, l.makaay@mcnofysiodewedren.nl